• 1

Somni

 

La colla SOMNI és actualment la colla juvenil del Grup Sardanista Montserrat i, ara com ara, la segona per ordre d'edat dins l'entitat. Els seus orígens es remunten a l'any 2001. Fins llavors, els seus membres formaven part de la colla Dimoniets, però atès el gran nombre de dansaires que la integraven, els monitors van decidir crear-ne una de nova. Així doncs, una quinzena de dansaires d'edats afins que volien créixer des d’un punt de vista sardanista –i en tots els sentits!– van acabar formant SOMNI. La tria del nom no va ser fàcil. Els nois demanaven dir-se ”Endimoniats”, mentre que les noies optaven pel de “Somni”. Una votació, i l'atzar, van acabar donant la raó a les noies. La majoria dels membres integrants vénen d'aquesta colla original. D'altres, s'hi han anat afegint pel camí.

La colla té ja una bona i llarga experiència dins el món sardanista, tant a nivell lleidatà com de Catalunya. Des dels seus inicis, ha participat en el Campionat de la Terra Ferma en totes les seues edicions, fent-ho en la categoria que, per edat, li pertanyia. No obstant, en les últimes edicions (des del 2011), arran de l'absència de colles de la mateixa categoria amb qui competir, la colla es proposà el repte de saltar a la categoria gran lleidatana i heure-se-les amb les colles més punteres de Ponent. D’altra banda, a nivell de Catalunya, enguany (2013) serà la tercera temporada que hi participa, fent-ho aquest cop sí dins la seua categoria natural, és a dir juvenil.

L'horitzó de SOMNI com a colla és ballar la sardana ja sigui a nivell de competició o d'exhibició, i portar-la i difondre-la per les contrades lleidatanes, catalanes i d'arreu. Al mateix temps, entén la nostra dansa com una manera de gaudir de la cultura catalana alhora que la concep de forma inseparable com un element festiu més de la nostra tradició popular. Tot això fa que aquesta colla gaudeixi de la dansa i transmeti aquest gaudi i goig de la mateixa manera quan la ballen. Sense oblidar mai que és també una manera de passar-s’ho bé amb un grup d’amics.

Actualment, un gruix important dels integrants de SOMNI formen part de l'equip de monitors del GSM. Això significa que, al marge de la seua faceta sardanista exclusivament com a dansaires, ara han donat una passa més enllà i són monitors de lleure i de sardanes a les colles més petites i joves. 

Segueix-nos!

  Google +

 

Fes-te Soci!

 

Adreça Postal

Centre de Recursos Juvenils La Palma
C/La Palma 6-10
25002 - Lleida

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
http://www.grupsardanistamontserrat.cat

608 77 37 44

Local d'Assaig

CEIP Parc de l'Aigua
C. SANT PAULÍ DE NOLA, 33
25001 - Lleida

Diss. de 17:00 a 20:00h. Horari Hivern
Diss. de 18:00 a 21:00h. Horari Estiu

Com Arribar-hi